Life's a beach! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van luukenafke - WaarBenJij.nu Life's a beach! - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van luukenafke - WaarBenJij.nu

Life's a beach!

Door: Luuk en Afke

Blijf op de hoogte en volg

17 Januari 2006 | Thailand, Bangkok

Zo, dat was fijn zeg! Die paar dagen strandvakantie was wel even lekker. Op Ko Lanta hebben we eerst gewoon even een dagje niksend, badend - afwisselend in zee en zweet - en lezend doorgebracht. Hoewel het een toeristisch eiland is, waar guesthouses zij aan zij staan, was het er rustig en relaxed, wellicht mede doordat de resorts elkaar proberen te overtreffen in ontspannen-sfeer-uitdragen. Overal klinkt westerse muziek van de langzame-ochtend-soort en staan de restaurantjes met romantisch uitzicht over zee, hangmatten, kussens, kleurige lichtjes en barbeques tot op het strand.
Maar wellicht heeft de rust ook te maken met de herinnering aan vorig jaar, toen de tsunami ook over deze kust raasde. Nu moet je er gericht naar op zoek gaan om de schade nog te zien, want het meeste is al weer opgebouwd. Als je rond kerst 2004 tijdelijk op de maan geleefd had en er zodoende geen weet van zou hebben, zou je denken dat de mensen hier gewoon druk bezig zijn met meer mogelijkheden creeeren om slaatjes te slaan uit het toerisme.
Dit was onze conclusie toen wij met de gehuurde brommer het eiland hadden rondgereden. De oostkant van het eiland is trouwens veel leuker. Daar kun je niet hip chillen op de beach, maar wel ontdekken hoe thaise eilandbewoners leven. Daar zijn wat veehouders, rubberplantages en een zeevarend visvolkje (seagipsies). Ook zij leken het leuk te vinden om ons te zien, zonder dat ze meteen om onze nek vlogen om een paar centen uit onze zak te praten. Wel zo prettig.

Toch, hoe fijn het zand ook was en hoe beeldschoon de palmbomenkust, wij zijn geen strandmensen. We hadden het dus wel gezien en wilden weer verder. Volledig ontspannen namen wij de boot naar Ko Phi-Phi, om een paar uur later de boot naar Phuket te nemen. De uurtjes op Ko Phi-Phi doodden wij met waar de meeste mensen hier toch voor komen: starend naar de bodem van de zee, visjes- en koraalkijken. In eerste instantie wilden we zuinig doen en vanaf de kust het water in duiken. Dat kon wel, maar na allebei een rondje grauwgrijze stenen, stonden we toch wat beteuterd op het strand met onze gehuurde flippers en snorkel. Dan konden we toch maar beter die kayak nemen en naar monkey bay peddelen. Had iedereen dat nou gedaan, in plaats van met de supersnelle motorjetstraalbootstrijkijzer, dan was het onderwaterleven zeker nog indrukwekkender geweest. Maar ook nu was het ons beste idee van de dag.
Ko Phi-Phi bestaat uit twee eilanden, aan elkaar verbonden door een laaggelegen smal en vlak stuk land. Daarop is het dorpje gebouwd. De Grote Golf sloeg precies hier overheen en die littekens zijn nog steeds goed zichtbaar. Stukken beton waar ijzerstaven uitsteken, palmbomen zonder wuivende kroon en puin en rommel op sommige delen van het strand. En in de hoofden van de mensen waarschijnlijk nog veel meer, maar daar merk je niet veel van.

We vervolgde onze reis naar Phuket, alwaar wij de Sino-portugese architectuur bewonderden (kan iemand ons uitleggen wat dat is?) en een snufje van het Thaise nachtleven opsnoven. Geinig stadje. De toeristenstranden hebben we hier maar links laten liggen. De Andamanzee hebben we verkend, nu werpen we een blik in de Golf van Thailand, morgen trotseren we de jungle van Bangkok. Eerst nog even genieten van de provinciale vissersstad Prachuab Kiri Khan en de geneugten van de nachtmarkt! Tot de volgende keer. Kus van Luuk en Afke

• 17 Januari 2006 - 11:28

Paps En Nicole:

Wat een prachtige, beeldende verhalen maken jullie. Echt leuk hoor. Mooi dat het jullie goed gaat en dat jullie zo genieten. Volhouden hoor en we kijken alweer uit naar jullie volgend verhaal. Tof. Mooi houden he en goed zijn en blijven voor elkaar!
    Lieve groet
    Paps en Nicole

• 17 Januari 2006 - 11:47

Lieuwe En Martha:

jullie vertellen inderdaad heel beeldend. In gedachten kunnen we al het moois ook zien. en we zijn nog steeds een beetje jaloers, vooral met het regenachtige weer van vandaag. goroetjes van lieuwe en martha

• 17 Januari 2006 - 12:04

Nicole:

Dag Luuk en Afke!
    Tof om op regelmatige basis iets van jullie te vernemen. Enfin "iets" is dan een serieuze understatement. Mooie reisverhalen die ons echt in de sfeer brengen. Wat die Sino-Portugese architectuur betreft, volgens mij gaat het over de Chinese invloed destijds en zou het logischerwijze een mengeling zijn van Chinese en Portugese culturen. Goeie reis nog verder, en weeral benieuwd naar het volgende hoofdstuk! Dikke kus! Nicole en van Rein ook natuurlijk!

• 17 Januari 2006 - 12:18

Mirjam En De Rest:

Wat een heerlijkheid om weer een stukje van jullie reis te lezen. Eventjes waan ik mij niet in mijn chaotische huishouden (waar ik eigenlijk orde in aan het scheppen was)...
    Gaaf hoor om het op de voet te kunnen volgen!!
    In google kon ik weinig over de Sino-Portugese architectuur vinden. Ik denk dat Nicole het wel bij het rechte eind heeft.
    Jungle? Nachtmarkt? Ben benieuwd!!
    Groetjes en liefs, Mirjam en de rest

• 17 Januari 2006 - 12:33

George:

Sino (logie), de wetenschappelijke bestudering van alle facetten der Chin cultuur, zowel uit het heden als het verleden; in het bijzonderde filologisch bestuderingder Chi. taal en geschiedenis.
    vindt het leuk om jullie op zo'n manier te volgen.
    voorzichtig zijn jullie, bye.

• 17 Januari 2006 - 12:41

Eelke:

ohhhhh... jaloers! en tsjitske ek hjer! Se vertelde my op msn krekt dat jim in nei berjocht plaats haw. Sil ik jim mar net vertelle dat it hjir reint ... :(

• 17 Januari 2006 - 14:52

Attie:

Hai Stanley en livingstone

Snappen jullie nog wel dat het een tikje abnormaal is wat jullie allemaal voor waanzinnig leuks aan het doen zijn, terwijl wij slechts grijze luchten zien en met vitaminepillen proberen opkomende januaridepressies te bestrijden?? o.k. deze zin is te lang, maar hij kwam er in 1 adem uit.
    Zonder dollen, ik geniet op grote afstand van jullie, erg leuk geschreven verslagen. je zou ze naar een tijdschrift op moeten sturen!! Geniet! en denk heel even aan onze januari-stress!! Kus, Attie

• 17 Januari 2006 - 15:46

Leonie:

bangkok is wel een leuke jungle hoor! ondek vandaag pas dat er ook een paar foto's zijn, leuk! voor de rest sluit ik me aan bij voorgaande reacties, blijf sturen die verhalen.

• 17 Januari 2006 - 15:52

Frida:

In gedachten loop ik zelf weer in Phuket, er zal trouwens wel veel veranderd zijn sinds 1994. De stranden zijn inderdaad niet geweldig, maar het nachtleven is super. Hoop er ooit nog weer te komen, nu vooralsnog de kachel hoog en vitaminepillen slikken. Ik zie uit naar jullie volgende bericht.

groetjes,
    Frida

• 17 Januari 2006 - 17:25

Heleen:

ben ik je enige coa-klant op deze site? jeroen ziet er bar slecht uit zonder jou Afke, hij heeft zelfs grijze haren heb ik vandaag hoogst persoonlijk ontdekt.Mar ga vooral door met genieten jullie, wij zijn slecht jaloers!

• 17 Januari 2006 - 17:52

Ruud En Nicole:

Hoi Luuk en Afke,
    Wat een prachtige reisverslagen krijgen we van jullie.
    De foto van de ondergaande zon is prachtig, ik ben gelijk jaloers.
    Dat is wel wat anders dan babytjes verschonen. (dat is mijn werk hoor, niet van onszelf)
    Groetjes, Ruud Nicole en Laura

• 17 Januari 2006 - 18:13

Lennert:

Man, man, wat klinkt dat toch allemaal goed. Mooi om te lezen dat jullie je zo vermaken. Een kleine tip als ex-Thailandganger: Probeer de treinreis van Bangkok naar Chang Mai eens uit. Een prachtige reis naar het zeer relaxte stadje waar je veel excursies kunt doen. Groetjes en blijven genieten!!

• 17 Januari 2006 - 18:29

Wim M:

In tegenstelling tot Lennert: ik raad de treinreis (s nachts) af. Wij vonden het het super goor. Het is wel een snelle manier om in het noorden te komen. En het Sang Hai en Sang Mai hebben een mooie groene omgeving met verschillende bergstammen.
    Maar prachtig beschreven en met een jaloerse blik volg ik de reis. Geniet ervan. (ook Coa, Heleen!)

• 17 Januari 2006 - 19:58

Anouk:

ik sluit me aan bij lennert zijn mening en als je niet de laagste klasse neemt in de trein, hoeft het niet goor tezijn. Relaxte verhalen die jullie via de mail sturen. heel veel plezier, kus anouk

• 17 Januari 2006 - 20:22

Yvonne En John:

Ik sluit mijn ogen en zie alles als een film voorbij komen...Wat een mooie stijl van schrijven, ik ga alles verzamelen als een mooi 'reisverslag'...wie weet doen we er nog wat mee...(zit dicht bij het vuur...uitgeverswereldje). Veel auteurs kunnen hier wat wat van opsteken. Ik kijk uit naar al jullie mooie verhalen. Geniet er heerlijk van, veel liefs van ons allemaal kus.
    John Yvonne Thom en Sara

• 18 Januari 2006 - 09:31

Els:

Lieve Luuk en Afke, ik vind het leuk als jullie kennis maken met de plaatselijke bevolking maar laten julle het vogel gebeuren wel links liggen!, voor zover nog aanwezig, op het moment is een kip zonder kop de beste!
    Liefs en kussen,fam. maatman

• 18 Januari 2006 - 11:18

Life's A Grijze Wolk:

Hallo lieverds,

ik sluit me helemaal aan bij alle leuke reacties! Ik vindt het heerlijk om dankzij jullie schrijven jullie verhalen aan de binnenkant van mijn ogen mee te maken!

Liefs,
    Grote broer en blonde schoonzus

• 19 Januari 2006 - 11:18

Gemma:

hi folks, even snel een groet en jullie zeggen dat ik deze site geweldig vind!!!!! het is zo heerlijk meegenieten met jullie. Ik herken natuurlijk veel in jullie reisplezier. Heb je nog op tijd mijn verslag uit Zuid Afrika gehad die ik je mailde voor je vertrek?Ik heb geen idee hoelang onze reacties en verhalen van uit het thuisfront voor jullie kunnen/mogen zijn?
    Ik beleef natuurlijk niet zo veel maar geniet wel van heel veel hier, ja zelfs het koude weer! Ik ben nog baanloos Afke, maar niet zonder werk. Het AIDSspel en Women on Waves vragen genoeg tijd en misschien wel wat werk ook al wordt het geen baan van 20-40 uur. Ik geniet van mijn vrijheid en de tijd en de ruimte voor mijzelf en mijn dierbaren. Ik kan veel en hard werken maar kan ook heel goed luieren en lummelen. In tussen ruim en knap ik mijn huis op, dat is wel nodig na 17 jaar hier wonen. Ook erg leuk om te doen!Er gaan ook heel wat herinneringen en foto's van mijn reizen deze dagen door mijn handen. Alles nog in dozen, ooit zal ik er nog eens aan toe komen om ze in te plakken.
    veel plezier en inspiratie
    en ik kijk uit naar jullie volgende mail
    lieve groet Gemma

• 20 Januari 2006 - 19:12

Jose:

hoi luuk en aafke
    leuk te lezen dat jullie het een en ander aan cultuur hebben gesnoept.
    de vraag over de portugese cultuur, volgens mij heeft portugal op zichzelf niet veel cultuur laatstaan dat ze dat overbrengen naar andere landen, het enige wat ik mij kan herinneren was in ghana met Rein en dat was de slavernij, portugal heeft daar geen goede naam aan overgehouden evenals nederland.
    blij te lezen dat jullie je vermaken.
    Erwin en ik gaan 23 januari naar curacao voor drie weken met nog vijf vrienden en natuurlijk hebben wij daar veel plezier, salsa,zon en andere uitstapjes.
    wij wensen jullie heel veel plezier, doe voorzichtig, pas goed op elkaar, heel veel liefs

josé en Erwin

• 21 Januari 2006 - 10:34

Maurice:

Neehoor Heleen, je bent niet de enige COA-lezer (meer), LOL. Afke, wat kan jij leuk schrijven zeg. Ik kan mijn vakantiegeld in mei nu lekker voor andere dingen gebruiken, want als ik jullie berichten lees, is het net alsof ik daar zelf ook vertoef. Mmmm! Weer veel fun en fantastische ervaringen gewenst! Doei! (Btw: die RSS-feed werkt voortreffelijk, iedereen aan te raden.) O ja Af, voor ik het vergeet, we gaan 3 feb. weer borrelen, check it out: www.geocities.com/concolegas

• 21 Januari 2006 - 17:16

Nanneke En Joost:

Wat een geweldige foto van de zon, maar ook die op het strand!!! Heerlijk relaxed!!! Klinkt allemaal heerlijk zoals jullie zijn en doen! Super!!! Enjoy

• 21 Januari 2006 - 20:29

Alyt:

ik hoop dat jullie fijne strand dagen gehad hebben en verder nog een hele leuke vakantie of reis.

groetjes van ,
    alyt

• 22 Januari 2006 - 11:42

Charlotte:

Hallo hallo! Ik vind het erg leuk jullie berichtjes te lezen en ben blij dat het zo goed gaat!Veel liefs en een KUS

• 23 Januari 2006 - 01:32

Klaas:

Lekker hoor, gaan jullie Anne nog opzoeken in Cambodja? Hoe ken jij trouwens Ruud Winkel?
    Klasinho Santos